keyvisualStartpagina
Nieuws
Benefietreeks
Overste Hof
SPONSORS 2014
Over Duchenne
duchenneheroes.nl
Over Davey
Foto's & filmpjes
Team blogjes
SPONSOR WORDEN!
Over ons
Contact
Gastenboek 

Team blogjes

Hieronder staan de ervaringen van Team Davey. Wij gebruiken deze pagina
voor persoonlijke belevenissen, zodat je op de hoogte kunt blijven van
al onze bokkensprongen en andere buitennissigheden!


 

Gepost door Alfred op 20-07-2013 om 15.33 uur

Rent a Bike

Uiteraard, het was niet het uitgangspunt om een fiets te huren in Samnaun. Ik had echter dikke vette pech met mijn eigen bike. Ik kon trappen tot ik een ons woog, maar de fiets kwam geen meter meer vooruit. Dan maar overstappen op het noodplan: een huurfiets. Blijft immer lastig, want hebben ze de juiste maat, is het een beetje fatsoenlijk materiaal en hoe is de kleur. dat laatste is natuurlijk een grapje.
Het had wat voeten in aarde. Een fiets meegekregen waarvan het stuur los zat, de remmen bleken niet goed aangedraaid en de cassette rammelde. Bij het omwisselen van de fiets bleek dat er in het huurfietsen-programm nog meer onvolkomenheden zaten. Onopgepompte dempers, veuls te harde banden en meerdere fietsen waar een en ander niet goed was aangedraaid.
Uiteindelijk aan het einde van de dag een Rocky Mountain meegekregen. Alles tiptop en dat gaat ook zeker lukken met de rest van de verhuurbikes. Als ze bij Zegg Sport de bikes allemaal hebben gecheckt, dan kan je daar gerust een fiets huren en je eigen thuis laten. De Rocky Mountain Altitude is een goede keus!

www.zegg.ch


Gepost door Alfred op 24-05-2013 om 12.23 uur

Soester Bergjes

Voor de tweede keer in het bestaan van ons team hebben Geert en ik samen meegedaan aan een wedstrijd. Vorig jaar was dat tijdens de Gulbergen-24. Ditmaal ging het om een wedstrijd nabij Soesterberg (De Bergjes), georganiseerd door MBC-Midden.
Min of meer besloten we de avond tevoren om mee te doen en afgelopen woensdag werden de krachten gemeten. De wedstrijd ademde de sfeer van amateurisme maar wel op een prettige manier. Gewoon wat rood-witte lintjes om het parcours te duiden, niet al te veel controle, maar puur vertrouwend op de sportiviteit van de deelnemers. Dat werk(t)!
Het was leuk, pittig, zwaar en gaaf. En vooral heel technisch. Bovendien leverde het een mooie uitslag op. Ik in het linker rijtje op de 17e plaats en Geert bovenaan in het rechter rijtje, op de 18e plek dus. Tussen onze finishtijden zat slechts 20 seconden verschil, en dat na ruim een uur fietsen! Hoezeer kan je op hetzelfde niveau zitten :-)

Klik hier voor de uitslagen!


Gepost door Alfred op 29-08-2012 om 21.40 uur

Heerlijk wezen crossen op Zoetermeer


Avondeten naar binnen gestouwd, fietskleren aan, banden oppompen en gaan! Richting het Buytenpark bij Zoetermeer. De benen en het baasje hadden er zin in, dus ik vloog lekker over het parcours. Na één rondje kwam ik een oude bekende tegen, met wie ik al wel eens had staan kletsen. Kwam doordat hij een Bikelane-shirt draagt. Ik ben aangehaakt bij het groepje waarmee hij vanavond aan het biken was. Leuke mannen, lekker tempo. Zodoende kwamen er nog twee rondjes NK-parcours bij. Als toetje hebben we tikkertje gedaan. Tikkertje??? Jawel, tikkertje op de fiets, een hele goede oefening in het kader van techniek en voertuigbeheersing. Echt heel leuk en dat kunnen wij dan weer meenemen wanneer we volgend jaar weer clinics gaan geven. Ik zou zeggen, Jan, Rob en Ruud, bedankt! Ik houd de woensdagavond in de smiezen :-)

reageren? klik hier!


Gepost door Alfred op 25-01-2012 om 18.07 uur

Als een oude krant over het parcours

Gisteren maar weer eens de mountainbike bij z'n kladden gepakt voor een rondje op het parcours van Schoorl...
Het was niet best. Dacht ik wel even fijn een lekkere conditie van het sneeuwavontuur te hebben, maar helaas. Ik moest mezelf bijkans de bulten opduwen. Dat had ik niet verwacht. Even terug naar de auto en banden plus dempers fatsoenlijk op lucht zetten hielp overigens wel enorm, het ging daarna een stuk vlotter. Toch had ik inclusief af- en aanrijden vanaf Duinvermaak 54 minuten nodig om het parcours vlak te rijden. Ter illustratie, normaal kost mij dat rondje 40 minuten! Kortom, het is de hoogste tijd om weer met grotere regelmaat en kortere tussenpozen het fietsje te gaan uitlaten. Anders sta ik straks bij de eerste de beste training die wij geven natuurlijk enorm voor paal. Werk aan de winkel dus! Of was er nog iemand op zoek naar oude kranten?

reageren? klik hier!


Gepost door Alfred op 03-10-2011 om 20.56 uur

24-uurs gehalveerd...

Op mijn programma stond dit weekend 'Danny Pesten' en dat moest gebeuren in Nuenen tijdens de Gulbergen24. Samen met mijn lief de avond van-te-voren gezellig gaan slapen in een 'White Camp Cottage' op vakantiepark De Roompot, pal aan het parcours van de 24-uurs. Ik had 's middags alvast mijn stuurbord en tijd-registratie-chip opgehaald en ook even de route verkend. Mooi parcours met veel single-trail en één vette klim van 60 meter hoog. Zeer overzichtelijk dus.
Op de zaterdag klonk om één uur het startschot en ik zat lekker mee voorin bij de solo-rijders. Helaas kreeg ik na een paar uur last van een misselijk gevoel maar dat heb ik lang genegeerd, want ik had geen zin in opgeven. Wel in overgeven op een gegeven moment. Het gevoel van misselijkheid begon de overhand te krijgen en ondanks de verder goede vorm ben ik na ruim twaalf uur gestopt. Waarschijnlijk een zeer verstandig besluit. Bovendien waren Danny en René beide al eerder uit de race gestapt, waardoor het 'Danny Pesten' toch is gelukt.
Volgend jaar doe ik waarschijnlijk een nieuwe poging voor een podiumplaats in de Gulbergen24. Statistisch gezien zou ik nu bij doorrijden vierde geworden zijn en wie weet zelfs derde...


                                                                                                                                           (fotografie: Connie Sinteur)

Voor foto's klik hier!

Voor uitslagen en rondetijden klik hier.

reageren? klik hier!


Gepost door Alfred op 24-09-2011 om 18.13 uur

Je moet wel een beetje gek zijn...

In 2008 heb ik het al een keer gedaan. Destijds zat ik binnen één etmaal 22 uur op de fiets tijdens de 24-uurs race in Assen. De twee uurtjes die ik toen slapende heb verkwanseld, kostten mij een podiumplaats.
Nu ga ik het opnieuw proberen. Ditmaal in Gulbergen, vlakbij Nuenen. En ik ga proberen om de volle 24 uur door te trappen. Op jacht naar het podium. En natuurlijk 'Danny pesten'... Want Danny is evenals René van de partij. Ik ben zeer benieuwd hoever ik zal komen. Momenteel heb ik natuurlijk een dijk van een conditie met Duchenne Heroes vers in de benen. En een veel betere verlichtingset dan in 2008. Als ik het volhoud om wakker te blijven dan zal ik waarschijnlijk een heel eind gaan komen. Nu maar hopen dat Danny en René de avond van te voren gaan feesten ;-)

Meer over de 24-uurs van Gulbergen, klik hier.

reageren? klik hier!


Gepost door Alfred op 04-09-2011 om 20.58 uur

Prima uitslag in Lunteren

Vanmiddag maar weer eens meegedaan aan de Bergrace Holland MTB-cup. Ditmaal was de wedstrijd in Lunteren op de Goudsberg. Een schitterend gebied en de 'parcoursmanager' heeft in dat prachtgebied een fantastische route uitgezet. Ongeveer zeven kilometer bultje op bultje af, super technisch en loodzwaar. De weergoden waren ons (de deelnemers) zeer welgezind, prima temperatuur en een prettig zonnetje op ons bolletje. Met startnummer 156 mocht ik wederom flink ver achterin het veld starten. Vanwege zijn afwezigheid kon ik niet gaan "Danny pesten" en dus heb ik mij gericht op een aardige eindnotering. En dat is gelukt. Vanaf de start lekker opgeschoven naar voren en uiteindelijk geëindigd op plaats 70. Van de 140 deelnemers! Ben ik zelf best een beetje trots op. En in mijn leeftijdcategorie ben ik als 10e gefinished. Van de 22. Kortom, een lekker middagje spartelen rond het geografische middelpunt van Nederland. En voor alle mountainbikers is het gebied rond de Goudsberg een aanrader. Weliswaar is er geen vast parcours, maar het barst er van de leuke paadjes en je mag er gewoon fietsen. Het was trouwens de laatste wedstrijd uit deze serie voor 2011, helaas, maar ik ga er zeker een paar op de agenda zetten voor volgend jaar.

Voor uitslagen en rondetijden klik hier! (Lunteren, mannen 75 minuten, startnummer 156)

reageren? klik hier!

nb: binnenkort volgt nog een link naar de foto's.


Gepost door Alfred op 02-09-2011 om 19.34 uur

Oratie Prof. Dr. J.J.G.M. Verschuuren

Vanmiddag heb ik de oratie van Jan Verschuuren in het Groot Auditorium van het Academiegebouw in Leiden bijgewoond. Met het uitspreken van zijn oratie aanvaarde hij het hoogleraarsambt en als bijzonder hoogleraar zal hij zich gaan bezighouden met de leeropdracht Neuromusculaire Ziekten.
Reden van mijn aanwezigheid aldaar was dat Jan Verschuuren heeft aangegeven geen cadeaus te willen, maar liever een donatie voor twee door hemzelf aangedragen goede doelen. Je raadt het al, één van die twee goede doelen is het onderzoek naar de spierziekte Duchenne en wel in de gedaante van Team Davey. Echt een zeer sympathiek initiatief. Ik heb kort even met Jan Verschuuren gesproken en hij beloofde dat onze teller zeker over de 10.000 euro zal knallen. Daarvoor bij voorbaat heel veel dank.
Team Davey gaat het gestelde doel dus zeer waarschijnlijk halen. En als Jan Verschuuren ook zijn einddoel haalt dan is er geen Team Davey meer nodig. Dat zou natuurlijk helemaal gaaf zijn!

Prof. Dr. J.J.G.M. Verschuuren na afloop van zijn oratie.

reageren? klik hier!


Gepost door Alfred op 21-07-2011 om 08.13 uur

Salzkammergut Trophy 2011, Bad Goisern - Oostenrijk

Oostenrijks grootste en zwaarste mountainbiketocht als toetje van een leuke vakantie met links en rechts nog een paar andere fietspleziertjes.
Via wat omzwervingen ben ik naar Dresden getuft en daar heb ik samen met Arthur de beentjes losgemaakt voor Oostenrijk. Arthur is mijn vroegere fietsmaatje-voor-doordeweekse-avonden (hij woonde toen in Haarlem) en die heeft in Dresden een 'achtertuin' om U tegen te zeggen. Echt een droom van een paradijs voor elke mountainbikefanaat. Ten zuiden van de stad ligt een uitgestrekt gebied met daarin enkel en alleen leuke paadjes waar je prima twee dagen kunt rondcrossen zonder hetzelfde paadje tweemaal te rijden. En dan heb ik het nog niet eens over de Dresdener heide...
Vrijdag zijn we samen afgezakt naar Oostenrijk waar we de dag erop voor de tweede maal samen aan de start stonden van de Salzkammergut Trophy. In 2009 hebben we beide deze tocht moeten staken. Ik door onderkoeling en Arthur vanwege het gebruik van gezond verstand.
Dit jaar scheen het zonnetje en tegen de middag liep het kwik op naar zo'n 25 graden, niets dat ons tegenhield dus. Wat een prachtige tocht. Echt superzwaar, maar elke klim wordt beloond met een schitterende afdaling. Tot afgelopen weekend kon ik mij er weinig bij voorstellen wat het is om 3850 hoogtemeters te maken op een dag. Het hield in dit geval in dat je drie keer twee uren aan een stuk alleen maar bergop gaat. Vaak in het allerkleinste verzet (op de 32) en één keer moest ik een beklimming lopend volbrengen. Simpelweg te steil om te blijven zitten. Maar het liep verder allemaal als een trein. Wel moest ik na 55 kilometer Arthur laten gaan, want ik kon niet in zijn tempo rijden. Toch goede benen. De 120 kilometer hebben mij acht uur en drie kwartier bezig gehouden... Mijn GPS gaf een gemiddelde snelheid van 15.1 km/h en wanneer de stilstand werd meegeteld, bleef het gemiddelde op een nog altijd keurige 13.8 km/h. De snelste afdaling zorgde voor een topsnelheid van 73 kilometer per uur! Dat ging echt geweldig hard.
Volgend jaar wil ik opnieuw een grens verleggen. Dan staat in elk geval voor mij de Grand Raid Cristalp op het programma. Zelfde afstand, 5000 hoogtemeters!

reageren? klik hier!


Gepost door Alfred op 19-06-2011 om 22.46 uur

Drie maal één in Oosterbeek

Het afgelopen weekend was één groot sportief spektakel. Zaterdag samen met Geert, een aantal mannen van Team Rio en Ivon (oud-deelneemster DH) de 'Hel van Wageningen' gereden. Een marathon zonder wedstrijd-element over een afstand van 100 kilometer. De wielervereniging uit Wageningen had een prachtig parcours uitgezet. Zeker 95% van de tocht was onverhard en bestond voor een heel groot deel uit single-track. Echt een feestje dus en bovendien hadden we enorm mazzel met het weer. Afgezien van de energievoorraad op het tweede checkpoint was de tocht zeer goed georganiseerd en nog nooit eerder zag ik zulke duidelijke bewegwijzering. Zwarte pijltjes op een oranje fluoriserende achtergrond. Als deze marathon volgend jaar ook in de planning past dan komen we zeker terug.

Vandaag heb ik meegedaan aan de Holland MTB-cup. De wedstrijd was in Oosterbeek en duurde 75 minuten. Een fantastisch parcours van 8,5 kilometer op een prachtig landgoed. Heerlijk lopen knallen. Ik had startnummer 220 en stond dus ver achteraan bij de start. Maar de benen waren goed -de 100 kliks van de dag ervoor niet voelbaar- en ik heb veel zwoegers ingehaald. Uiteindelijk ben ik als 111e over de finish gekomen. Weliswaar geen podiumplaats voor mij maar wel een triple 1 :-)

Voor uitslagen en rondetijden klik hier. (75 minuten heren, Oosterbeek)

reageren? klik hier!


Gepost door Alfred op 23-04-2011 om 19.05 uur

Rooie Rakker in het bos...

Vandaag vanwege de warmte een klein beetje tegen heug en meug op mijn fietsje gaan zitten voor een paar rondjes Noordwijk. Het trainen moet immers gewoon doorgaan, anders sta ik in september conditieloos aan de start in Wiltz.
Maar goed, gas gegeven dus en uiteindelijk was het best lekker. Noordwijk lag er gezien de droogte best oké bij en het lukte mij prima om het rondje met een gemiddelde snelheid van 22 km/u vlak te rijden. In de tweede ronde dacht ik een leuke sparring-partner te hebben maar bij de eerste bult lag de beste man al op apegapen.
Aan het einde van de rit was ik benieuwd hoeveel voorsprong ik had en daarom ging ik even op een hekje zitten pauze houden. D'r kwam van alles uit het bos maar niet de door ademnood bijna van zijn fiets tuimelende knakker die er best snel uitzag.
Tot plots' een mooie rode Epic naar beneden kwam stuiteren. Bekende fiets dacht ik en het klopte. Het was inderdaad Roy, de jongen die anderhalf jaar geleden mijn Epic overnam. De bike zag er nog steeds uit alsof 'ie gisteren uit de showroom was gehaald. Leuk ook om te horen dat Roy nog steeds heel blij is met mijn voormalige fiets. Hij moest naar Hillegom dus zijn we samen die kant op gereden. Was gezellig, hij kan bovendien rijden en ik denk dat hij de volgende keer wel mee gaat richting Ardennen ofzo. Dan kunnen we allebei ons geel-zwart-rode Fox-shirt aantrekken :-)


Broederlijk zij aan zij, mijn Stumpie met z'n voorganger de Epic!

reageren? klik hier!


Gepost door Alfred op 10-04-2011 om 21.16 uur

Lekker een weekend ravotten in Willingen :-)


Binnenkort gaan we met een groep van pakweg 8 à 10 man (m/v) lekker een weekendje stuiteren en ravotten in Willingen. Willingen ligt in het hart van het Sauerland (Dld) en is (net als de Ardennen) een gebied waar je binnen vijf uurtjes naar toe kunt rijden.
Ik ben er vorig jaar ook geweest en het is echt een gebied waar je je heerlijk kunt uitleven op de bike. Er zijn ook heuse zgn. downhillparcoursen en dat is echt feest. Dat komt neer op 300 meter heul heul heul hard naar beneden gassen. Dat leuke traject ligt ingebed in een aantal van de vaste routes en vormt dan als het ware het toetje. En een toetje is toch hetgeen waarvoor je vroeger ook al die smerige spruitjes opat...

reageren? klik hier!


Gepost door Alfred op 01-09-2010 om 10.12 uur:

Supertraining in Zuid-Limburg

Het afgelopen weekend ben ik samen met Jeroen Hoek (Team Rio voor Roman) afgezakt naar Zuid-Limburg. Epen om precies te zijn. Uiteraard kamperen en wel op een camping die pal aan de Vijlen-route ligt.
We zijn op vrijdag vertrokken en nadat we de tent hadden opgezet, zijn we gelijk een rondje gaan knallen. Mazzel met het weer, want droog, maar aan het einde van de rit toch lekker van top tot teen onder de bagger.
Fijn gedouched, daarna prima instant-voer en na een biertje de slaapzak in.
Op zaterdag hebben we drie routes (Vijlen, Mechelen en Gulpen) aan elkaar geknoopt. Dat leverde een totaal op van 75 kilometer. Forse kilometers met flinke steile bulten en zeer technische afdalingen. Tussen de buien doorgefietst en één keertje een half uur moeten schuilen. Wederom twee moddermannetjes bij terugkomst.
Zondag zijn we nog iets verder afgezakt. Theux in de Ardennen. Heftig parcours en daarmee een zeer goede voorbereiding op wat ons over een kleine twee weken te wachten staat. Ook nu zagen we er aan het einde van de rit uit als twee zeer goed gecamoufleerde ventjes. Heerlijk!

reageren? klik hier!


 Gepost door Alfred op 18-07-2010 om 23.11 uur:

Toch een beetje Danny pesten...

Bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus heb ik mezelf vandaag ingeschreven voor het NK-mountainbiken in Zoetermeer. Danny en René waren er ook...
Danny ging van start met nummer 25 en een bijbehorende startplaats. Hij eindigde op een 33ste plaats, proficiat. Maar we willen toch een klein beetje pesten en daarom het volgende...
René (u weet wel) met startnummer 99 en kwam over de streep als nummer 55 en Alfred met rugnummer 98 kwam als nummer 51 over de einddtreep. Allebei flink wat plaatsen naar voren opgeschoven, terwijl onze Danny acht plaatsen is gezakt vanaf het startschot. Rondetijden zijn (nu nog?) niet bekend, maar ik vind de prestatie van mij en René super....

Klik hier voor de uitslag en rondetijden...

reageren? klik hier!


Gepost door Alfred op 19-05-2010 om 10.09 uur:

Bikepark Willingen... feest!

Afgelopen weekend heerlijk wezen knallen en buffelen in het Sauerland. Supertrails, redelijk weer en bovendien in goed gezelschap... vijf mannen/jongens, vijf fietsen en een gebied met 1700 kilometer mountainbiketrail...
De bedoelde barbecue werd geskipt, want het was best frips en tjillie, dus toch maar een Gaststätte bezocht en daar een hapje gegeten. Zaterdagochtend klaar voor de start, een mooi parcours uitgezocht en begonnen aan een tochtje van 56 km. met daarin een kleine 2000 klim-hoogtemeters. Pittig, fors, afzien. Het landschap is weliswaar minder grillig dan de Ardennen, maar de zwaartekracht werkt er genau das gleiche. De grote voortrekkersrol was weggelegd voor Tim, op de voet gevolgd door Arthur. Daar kon ik redelijk niet bijblijven en ergens achter mij zaten dan telkens Wilte en Bartel. Kortom, wel niveauverschillen, maar een prima rit.
Op de zondag nog een routetje om het af te leren. 600 klim-hoogtemeters, 20 kilometer in afstand. Heule gave route, want eigenlijk werd onmiddelijk geklommen en daarna mochten we genieten van heerlijk uitgesmeerde afdalingen. Het einde van de route ging over een echt parcours van het Bikepark; 200 meter afdalen, hard, mooie kombochten en links en rechts vlogen de echte downhillers ons voorbij. Maar wat een pret. Wij komen terug!

reageren? klik hier!Gepost door Alfred op 06-04-2010 om 01.34 uur:

Paaseitjes platrijden!

Om tien voor twaalf stap ik bezakt en bepakt in m'n autootje, helemaal klaar voor de rit en race naar en in Nieuwkuijk. Keurig op tijd daar voor het ophalen van mijn stuurbord. Prettige stress in de inschrijftent, nummer 128! Iets daarna arriveren ook Danny en Jennifer en Danny kreeg stuurbord 120, wat hem een iets betere startpositie oplevert.
Rond kwart over twee beginnen we een beetje met warmdraaien. In de wedstrijd voor ons zie ik iemand bij de drop-off heel hard op zijn plaat gaan. Modder, regen, glad! Dat ga ik dus niet doen, niks riskeren, amehoela...
Om drie uur het startschot voor de funklasse, vol erin en erop zonder parcoursverkenning...
Alle bikers zitten als een kluwen op elkaar geplakt en Danny passeer ik al na 300 meter, dat begint goed. Als een stroperig peloton wurmen we ons door de eerste ronde. Pas aan het einde daarvan begint het kaf zich van het koren te scheiden. Danny zie ik niet meer en die heb ik dus in de pocket! Nu is het slechts nog een kwestie van doorbuffelen in dit tempo. Makkelijker gezegd dan gedaan. Het parcours bestaat op veel plaatsen uit tonnen gesmolten paaseitjes, spekglad en hier en daar bijna geen doorkomen aan.
Technisch kan ik het wel, maar de bandjes die erom liggen zijn niet de goede. In de paaseitjesstront glijd ik werkelijk alle kanten op, behalve de goede. Afdalingen zijn link, dus voetjes aan de vloer, maar dat maak ik weer goed in technisch lastige klimmetjes.
Aan het einde van ronde twee zie ik bij de vele lusjes Danny dichterbij komen. Shit! Doorpezen. In ronde drie komt hij in het wiel, sterker, hij komt langs zij. Aanhaken en vastbijten. Het lukt maar half. Net waar een stukje asfalt eindigt sprint Danny iemand voorbij. Ik kom niet mee en moet loslaten. Nog wel de kracht maar niet de mogelijkheid om in te halen en aan te pikken. Het gat wordt groter. Moed drijft af naar de schoenen. Wel een tijdige doorkomst voor de vierde en laatste ronde. Buffelen, bikkelen, pezen. Het is niet genoeg...
Ik finish uiteindelijk zes plaatsen achter Danny. Het doel was Danny pesten, maar pindakaas, hoogmoed komt voor de val.
Desalniettemin een aardige eindstand. Bijna 150 bikers aan de start, waarvan ruim negentig doormogen voor het vierde en laatste rondje. Mijn eindnotering op plaats 48 stemt mij tevreden. Niet slecht.
En wat Danny betreft, er zullen kansen volgen...

reageren? klik hier!

 Gepost door Alfred op 19-03-2010 om 10.51 uur:

 Zon, Zomer, Zoetermeer...

Gisteren voor de derde keer op zoek gegaan naar de nieuwe atb-route tussen Leiden en Zoetermeer. Een werkelijk prachtige dag, zo goed als hoogzomer. Gelukkig in de juiste kleding gestoken, want met losse mouw- en beenstukken. Ik was Leiden nog niet uit, of ik had ze al omlaag geschoven. 18 graden, 20 graden? In elk geval heerlijk warm.
De zoektocht naar de atb-route die Leiden met Zoetermeer verbindt, deed mij enkel bot vangen en dus werd het als vanouds het fietspad. De wind stevig op kop en daarmee een prettig vooruitzicht voor de retourrit. Lekker hard ook, nietsvermoedende woon/school-werk-fietsers met minstens de dubbele snelheid voorbij knallen.
Zoetermeer was onveranderd sinds het EK, gelukkig wel wat droger. Daar lekker rondgestuiterd, een agent op mtb-fiets warm gepraat voor deelname aan DH. Bovenaan de 'onneembare bult' nog een tijdje staan kletsen met de enige andere mtb-er op het parcours. Beide wel de top gehaald gelukkig. Later nog redder in nood gespeeld, want op een gegeven moment haalde ik die jongen in (hij stond stil!) en toen bleek dat z'n ketting gebroken was. Heb ik dat belachelijke zadeltasje toch niet voor niets aan de fiets hangen ;-)
Inmiddels had ik de bordjes van de route ondekt en dus de terugreis begonnen via de mtb-route... Nou ja, mtb? De eerste kilometers bestaan uit louter asfalt, veel bebouwing en wegen die gedeeld worden met veel te gehaaste automobilisten :-( . Op een gegeven moment wordt je dan toch het bos ingestuurd, bijna letterlijk. Ik stond meteen tot aan de naven in een soort moerasgrond geparkeerd. Reuzeleuk dat atb-en. Toch nog een tijdje doorgezet. Een belachelijk en uiterst bedacht en aangelegd paadje, kronkelend tussen bomen en kreupelhout. Goedbedoelde schansjes, maar geen sprongmogelijkheid, want geen snelheid. En dan mag je plots over een smalle strook gras evenwijdig aan de A4. Geen gewoon gras, maar zompig én ook gebruikt door paardenliefhebbers.
Sorry, wat zit ik te zeiken. Het parcours is natuurlijk een buitengewoon goedbedoeld initiatief van een aantal fanatieke bikers. En er zullen ongetwijfeld fietsers zijn die daar wel van genieten. Bovendien, het was zoals gezegd prachtig weer. Thuisgekomen ontdekte ik op mijn gezicht de contouren van mijn fietsbril :-)

reageren? klik hier!


Gepost door Geert op 09-03-2010 om 10.11 uur:

Wintersport?

Afgelopen zondag heb ik samen met Wilte de MTB marathon Eerbeek gereden.
Prinsheerlijk op de heenweg. Wilte is namelijk trotse eigenaar van een bloedeigen Voiture! En wel een Datsun Sunny.
In stemmig hip wit, en niet onbelangrijk: met haak! Onderweg nog ingezegend met ruitensproeiervloeistof, deze Car is goed voor jarenlang bikeplezier!
Lekker gemotiveerd ingeschreven voor de max afstand: 70 kliks ’extreme’; moet kunnen…
Fris wel: de thermometer zakte vannacht naar een ijzige -8C en rond de klok van negenen lijkt naar niet héél veel bijgekomen.
Maar het zonnetje doet flink d’r best en kouder zal het vast niet worden.
En warm worden we ook van her deelnemersveld, dik duizend!
Gelukkig zijn de modderpoelen nu ijplateaus, dat scheelt weer een paar natte billen.
En goh, wat is het mooi hier zeg! Aanvankelijk dachten we nog dat we een uitgebreid rondje Posbank gingen doen, maar niets is minder waar!
Velden en paden die er nog maagdelijk bijliggen, bestaat dit nog?
De route is zeer goed uitgepijlt door ‘Last Gear’ uit Eerbeek.
Ook al die mensen die gevaarlijke oversteken bewaken: hulde
Echt genieten dit, af en toe rij je zowat alleen, geweldige uitzichten op de hei, zonnetje op de bol, Lente! Kom Maar!
Dat zonnetje op de bol helpt overigens niet veel, ondanks windstoppers, helmmutsen en wat al niet meer blijft het gewoon barkoudL
Tenen die er af lijken eraf te vallen bij W en hetzelfde bij G waar de vingers die geen gevoel meer doorgeven, de remhandels niet meer kunnen vinden, dan maar niet meer remmen.
Een behoorlijke domper is de bevoorrading : een verlept plakje peperkoek en een bekertje light sap is echt totaal ongeschikt.
En, “sorry het is op” kan ook echt niet…..(komt bij veel tochten voor trouwens)
Bij meer dan duizend man die €6 inleggen moet het toch mogelijk zijn om iets voedzaams en goeds aan te bieden?
Altijd zorgen dat je zelf gesmeerde boterhammetjes bij je hebt dus.
Ook een organisatorische aantekening is er te maken bij de locaties van de bevoorrading. Dwz, wáár op de route: het is echt niet handig dat de eerste na goed 10 k opdoemt en dat je vervolgens 25km moet doorbuffelen voor de volgende. Ook hebben we vaak geen idee waar we op de route zitten.
Maar verder niets dan hulde en lof der jury dus.
En o ja, dat is nog even spannend, er zitten hier en daar behoorlijke pittige klimmen in (met fotografen natuurlijk) Wilte krijgt het bij een van de afdalingen voor elkaar deze met een onvrijwillige salto mortale af te ronden.
Het ziet er spectaculair uit en dat is het volgens hem ook. Het loopt ook gelukkig goed af.
Leuk verrast worden we in de eindfase: heel lekker is het dat je opeens de Sunny van Wilte in het gras ziet staan als je denkt dat er nog minstens 10 km te gaan zijn.
Erwtensoep met kluif dan maar?(vega blijft onmogelijk blijkbaar)
Weggespoeld met een bruin biertje en wat ons betreft op naar een Prachtige Warme 8 maanden durende zomer!

reageren? klik hier! 

Top
Fietsen is blijven zitten tot je er bent!